Anasayfa
GÜNCEL
Haber(son dakika)
DOWNLOAD
Programlar
Oyunlar
Ekran koruyuculari
MiZAH EGLENCE
Temel fikralari
Erotik fikralar
Sarisin fikrala
Ehliyet sinavinda sorulan ilginc sorular
Duvar yazilari
Garip olaylar
MÜZiK
Türkce mp3
Midi Arsivi
FUTBOL

Trabzonspor tikla..Tikla..

Galatasaray

Besiktas
Fenerbahce
Dünya kupasi
Avrupadan futbol
ilizyon

 

AKVARYUM BAKIMI

EVET ARKADAŞLAR,AKVARYUMUMUZU KURDUK VE AKŞAMLARI İŞTEN YA DA OKULDAN GELİNCE KARŞISINA KURULUP BÜTÜN GÜNÜN YORGUNLUĞUNU VE STRESİNİ ATIYORUZ.HER ŞEY YOLUNDA GİDİYOR FAKAT GÜN GELECEK BİZİM DÜNYAMIZ NASIL KİRLENİYORSA SEVGİLİ BALIKLARIMIZIN DÜNYALARIDA KİRLENMEYE BAŞLAYACAK.BU DURUMDA NE YAPMAMIZ GEREKİYOR VE BUNU ENGELLEMEK OLMASA BİLE,GECİKTİRMENİN YOLLARINI ANLATMAYA ÇALIŞACAĞIM...

ESKİDEN ŞU AN KULLANDIĞIMIZ GİBİ FİLTRELER YOKTU VE AKVARYUMLARIMIZ DAHA ÇABUK KİRLENİYORDU.EN AZINDAN 30-45 GÜN SONRA AKVARYUM TEMİZLEMEYE GİRİŞMEK ZORUNDA KALIYORDUK.BU DA TÜM AKVARYUMUN DAĞITILIP KURULUM AŞAMASINDAKİ İŞLERİN YENİ BAŞTAN YAPILMASI DEMEKTİ.NEYSEKİ ŞİMDİ, BÖYLE AYDA BİR TEMİZLİK YAPIP, UĞRAŞMAYA GEREK KALMADI.ŞİMDİ KULLANDIĞIMIZ FİLTRELER YÜKÜMÜZÜ HAFİFLETTİ.

 

ŞİMDİ AŞAĞIDA AKVARYUM BAKIMI İLE İLGİLİ BAZI İPUÇLARI BULACAĞIZ.EĞER BU İPUÇLARINI DİKKATE ALIRSAK,AKVARYUM BİZİM İÇİN BİR KÜLFET DEĞİL,SEYRİNE DOYUM OLMAYAN BİRİCİK HOBİMİZ OLARAK KALMAYA DEVAM EDECEKTİR...

              resimler eklenecek....
Öncelikle filtre ve havalandırma tesisatı akvaryumumuzun boyutuna göre olmalı.Akvaryumumuzun boyutuna göre küçük filtre,suyu tam olarak temizleyemeyeceği gibi büyük ve güçlü bir filtre de suyun çok fazla hareketlenmesini ve balıklarınızın rahatsız olmasına neden olur.

Süs seçimimizde,suda erimeyen ve doğal maddeleri tercih etmeliyiz.Doğal bitki, kütük ve deniz kabukları akvaryumumuzu daha güzel gösterecek ve suyun dengesini bozmayacaktır.

Akvaryumumuzla ilgili bütün malzemeleri temizlerken,temizlik maddeleri kullanmamalıyız.

Akvaryum dibinde oluşan yem artıklarını yemesi için "çöpçü",camda oluşan yosunları yemesi için de "vatoz" türündeki balıklardan akvaryumumuzda bulundurursak uzun bir süre akvaryum camını sadece dıştan silmekle yetinebiliriz.

Balıklarınızı dengeli bir şekilde besleyin. Günde 2-3 defa ve azar azar yem veriniz. Değişik yem çeşitleri kullanmaya özen gösteriniz.
Ayda bir akvaryumumuzdan 1/3 oranında su çekip yerine dinlendirilmiş ya da içme suyu eklersek kimyasal ve biolojik dengenin bozulmamasını sağlamış oluruz.
Balıklarınıza vereceğiniz yem 5 dakika içinde tüketilmelidir.Tüketilmeyen yemler dibe çöküp,suyun bulanmasına sebep olur.

Akvaryumumuzun üstünü bir cam ile kapatırsak bu,su eksilmesini,toz v.b girmesini,balık atlamalarını engeller, ayrıca aydınlatma sistemini de korur.

Aydınlatma sistemimiz çok güçlü olmamalıdır.Bu hem su ısısının yükselmesini hem de camdaki yosun oluşumunu hızlandıracaktır.Günde yaklaşık 10-12 saat çalışan bir aydınlatma,akvaryumumuz için idealdir.

Filtremizi belirli aralıklarla temizlersek komple bir temizliğe uzun bir süre ihtiyaç duymayız.

Direk güneş ışığı almayan ve düzenli aydınlatılan akvaryumlarda yosunlanma daha az olacaktır.

Aldığımız balıkların cinsine göre su ısısını ayarlamalıyız.

Son olarak sürekli ihtiyaç duyabileceğimiz(ilaç verirken v.s)akvaryumumuzdaki suyun lt.cinsinden miktarını ölçmemizi sağlayan formülü vermek istiyorum:

AKVARYUMUN LİTRESİ=(EN X BOY X YÜKSEKLİK)/1000

Dikkat edeceğimiz her şey balıklarımızın sağlıklı,hareketli ve daha canlı görünmeleri için.Bunlara dikkat ettiğimiz halde akvaryumumuzun görünümünden hoşnut değilsek o zaman kurulumdaki işlemlerin hepsini baştan yapmak zorundayız....
 

Anasayfa

WEB TASARIM
Javascript 1
Javascript 2
Javascript 3
Javascript 4
Java Aplet
Bedava banner
Bedava sayac
AKVARYUM
Gerekli malzemeler
Akvaryum kurulumu
Akvaryum bakimi
Discus  resimleri
Balik yemleri
African Cichlids I
Balik hastalilari
Akvaryum bitkileri
KADIN VE COCUK
Gebelik öncesi
Yeni dogan bebek
Süt cocugu dönemi

GÜZEL SÖZLER

Ask sevgi
Güzel sözler
sms sözleri

Ziyaretçi GörüşleriZiyaretci Defterini yaz

frog